Amerika Vize Başvurusu

Amerika Öğrenci vizesi için hazırlamanız gereken evraklar

1) Pasaportunuz en az 2 sene geçerli olmalıdır.
2) Tüm eski pasaportlar ve işlem görmüş tüm sayfalarının dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
3) Son 6 ayda çekilmiş 2 adet 5×5 vesikalık fotoğraf. Arka fonun açık renk olması ve resimde kulakların
gözükmesi gerekmektedir. Fotoğrafınızı elçiliğin talep etmiş olduğu 5×5 boyutunda taratarak fotoğrafçınız
aracılığı ile EDU-POINT danışmanınıza e-mail ile göndermeniz gerekmektedir.
4) Vize başvuru formlarının eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulması gerekmektedir.
5) 20 $ İş Bankası Amerikan Konsolosluğunun hesabına yatırılıp vize randevusu almak için gerekli olan Pin
Numarası elde edilir.0212. 340 44 44 Telefon numarasından vize randevusu alınır.
6) Vize görüşmesine gitmeden önce 160$ TEB Bank’a Amerikan Konsolosluğu hesabına vize ücreti olarak
yatırılır.
7) Sevis ücreti olan 200$, internet üzerinden http://www.FMJfee.com kredi kartı ile ödenecektir. Ödendi
dekontu konsolosluk tarafından istenmektedir.
8) Amerika’daki okuldan geçerli bir I-20 Belgesi
9) Kurs ücretlerini ödeyebileceğinizi gösteren belgeler
10) Gelirinizi gösteren evrak, örneğin çalışıyorsanız maaş bordronuz
11) Bankadan, bankanın başlıklı kâğıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren İngilizce olarak yazı. Bu
miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir. Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine
olabilir.
12) Ailenizin maddi durumunu gösteren evrak, örneğin maaş bordroları
13) Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
14) Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil
kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi
15) Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı. Affidavit of Support belge örneği EDU-POINT
danışmanınız tarafından teslim edilecektir.
16) Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan
alacağınız izin belgesi.
17) En son Diplomanız, Türkiye’de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve başka kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb)
alınan neticeyi gösteren belge
18) Emniyetten Adli Sicil Kaydı
19) Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
20) Askerlik tecil ya da terhis belgesi
21) Evli iseniz Evlenme cüzdanı fotokopisi
22) Velileri olmaksızın Amerika’ya seyahat eden 16 yaşın altındaki çocuklar, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini belgeleyen noter onaylı İngilizce Muvafakatname.
23) DS-160 vize başvuru formları https://ceac.state.gov/genniv
24) Eğer Amerika da yasayan bir tanıdığınız sizin için Sponsor olmuşsa I-134 formu doldurarak, banka hesaplarını sunması gerekmektedir.
İngilizce olarak hazırlanması gereken belgeler danışmanınız tarafından size bildirilecektir.