İrlanda Vizesi

İRLANDA VİZESİ İÇİN GEREKEN BELGELER
1)Planlanan dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli orijinal pasaport. Vizenin yapıştırılacağı yeterli alan ve en az 2 boş sayfa olması gerekir. Pasaportunuz yukarıda belirtilen kriterleri sağlamıyorsa başvurunuz Size iade edilir. Pasaporttaki tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi
2)Tüm eski pasaportların sunulması gerekir. Pasaportun vizeli ve kaşeli tüm fotokopileri gerekmektedir. Ret aldığınız bir ülke varsa o ret kararı ile ilgili (tercihen orijinal) belgeler sunulmalıdır.
Ret kararlarını gizlemek vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olacaktır.
Eğer Türk vatandaşı değilseniz Türkiye’den yasal oturum izni sunmanız gerekir. Oturum belgeniz planlanan İrlanda seyahati dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.
3)Tam doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Eğer başvuru sahibi reşit değil ise, vesayeti olan kişi veya kişilerden imzalı yazı.
4) 2 adet 35×45 mm. ebatında renkli, arka fon beyaz biyometrik güncel fotoğraf (6 aydan eski olmayan). Verilen vesikalık fotoğrafların arkasına isim soyisim yazılmalıdır.
5)Niyet mektubu. (EDU-POİNT danışmanlarımız tarafından yazılacaktır.)
6)Gideceğiniz okulunuzdan gerekli belgeler
7)kursun tamamını ödendiğine dair makbuz
8)Transkript (kişinin akademik yeterliliği olduğunu gösteren belge)
9)Öğrenime ara verildiyse bunun açıklaması olan mektup
10)Kişinin kursu görebileceğine dair İngilizce yeterliği gösteren kanıt (örneğin IELTS)- İngilizce öğrenim için gidiyorsa, buna gerek yoktur.
11)Gideceği her yıla en az €7,000 erişim olduğunu gösteren banka bilgisi. Sponsor kim ise, o kişinin detaylı altı aylık banka bilgisi, içinde yeterli bakiye olduğu. Direkt erişimi olması gerekmektedir. Faizde gösterilen meblağlar kabul olmamaktadır.
Banka hesabınıza yakın zamanda açıklayamadığınız para aktarımları kabul edilmiyor olarak değerlendirilecektir veya faiz hesabi ise, banka’dan alınmış, bozulabilir bir hesap olduğunu kanıtlayan bir yazı eşliğinde vadeli hesap kabul edilecektir.
(Bu kural Ersamus öğrencileri için geçerli değildir. Lütfen bu kapsamda Erasmus öğrencilerinin kendi durumlarına özgü kanıt göstermesi gerektiğini not ediniz. (Hibe yazısı).
12) Seyahatinizden sonra sürekli yaşadığınız ülkeye dönmek zorunda olduğunuzu kanıtlayan belgeler; Eğer öğrenciyseniz Okulunuzdan ne eğitimi aldığınızı, kaç yıldır öğrenci olduğunuzu kaç yıl/dönem daha öğrenim göreceğinizi ve İrlanda’daki projeye katıldıktan sonra okula geri döneceğinizi belirten yazı. Tüm aile bireylerini gösteren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
13) İrlanda’dayken kalacağınız adresi belgelendiren döküman. Eğer okul yer temin ediyorsa, bunun kanıtı.
14) 18 yaş altı başvuru sahipleri için: kişinin doğum belgesi verilmelidir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve yalnız seyahat ediyorsa her iki ebeveynden de muvafakatname gerekir.
Muvafakatnamenin orijinali sunulmalıdır, fotokopi kabul edilmemektedir. Eğer çocuk sadece bir ebeveynle seyahat ediyorsa diğer ebeveynden muvafakatname gerekmektedir. Bu imzalı muvafakatname ile birlikte ebeveyn(ler)in üzerinde imzası bulunan pasaport veya kimliği de sunulmalıdır. Boşanma durumunda çocuğun velayeti sadece bir ebeveyne verilmişse velayet kurallarının yazıldığı mahkeme yazısı sunulmalıdır.
15) Uçak Bileti Rezervasyonu: gidiş-geliş bileti bilgileri olması gerekiyor.
16) Tüm seyahati kapsayan seyahat sağlık sigortası – sağlık, acil bakım, hastane ve ölüm gibi durumları kapsayıcı olması gerekir. Kalacağınız süreyi ve bölgeyi kapsamak zorundadır.
17)Vize Ücreti ve Servis Ücreti