Malta’da çalışarak eğitim artık mümkün

Malta’da ortalama 90 üzerinden bir eğitim için başvuru yapan ve maksimum 1 yıl süreye kadar eğitim için gelecek öğrenciler 3. aylarından sonra yasal olarak haftada 20 saat kadar çalışabileceklerine dair yeni bir düzenleme yapılmaktadır.

Yani artık Malta’da İngilizce öğrenmek isteyen Avrupa Birliği Ülkeleri dışından gelen öğrencilere Malta hükümeti yasal olarak çalışma izni verecektir. Bu iznin belli şartları var :

Malta’da hafta 20 ders eğitim almak için en az 12 hafta’dan daha uzun bir süre için başvuruda bulunuyorsanız yasal olarak çalışabilirsiniz.Öğrenciden yasal çalışma izni aşamasında 150 euro tahsil edilecek ve çalışma müsadesi başvurusu onaylandıktan sonra bir 80 euro daha alınacaktır.
Öğrencinin bulup anlaştığı işyeri ( Türkiye’de ki İŞKUR gibi ) Jobs Plus’a başvurması gerekiyor ve öğrenciye işyerinde neden ihtiyaç duyduğunu ve de yerli iş gücünden çalışacak aday bulmaya çalıştığını ama başaramadığını ıspatlaması gerekiyor. Örnek olarak JobsPlus’a 2 hafta ilan vermiş olmuş olması gerekiyor. Malta Vacancy Exemptions adlı listede ise yerli iş gücünden kimsenin bulunamadığının kanıtlanmasına gerek olmayan meslek gruplarının listesi var. Öğrenciler Malta’da çalışırken Sosyal Sigortalar primi ödüyor olmayacağından Hastanelerde ücretsiz hizmetten yararlanamayacak ve asgari 30.000 euroluk yurtdışı sağlık sigortası çalışacağı süreyi de kapsamalıdır. Öğrencinin kursuna devamı %75’in altında gerçekleşmemiş olması gerekir. Okulların %75’in altında devamı olan öğrenciyi bildirmek mecburiyetindedir. (Bu aslında tüm dil okulu öğrencileri için geçerli bir uygulama).
Daha fazla bilgi ve başvuru belgeleri için bizimle iletişim kurabilirsiniz.



Bir Cevap Yazın